URTEKRAM ekologiška raudona bolivinė balanda (kynva). Tinka dėti tiek į karštus, tiek į šaltus patiekalus. Gali būti naudojama su ryžiais, salotoms, sriuboms, troškiniams gaminti. Skanu valgyti kaip karštą košę – su prieskoniais arba saldžią su pienu (kokosų, sojų ar migdolų), riešutais ar vaisiais. Tinka veganams.
Turi daug skaidulinių medžiagų. Puikus baltymų šaltinis, turintis subalansuotą rinkinį žmogui reikalingų amino rūgščių. Baltymai padeda palaikyti raumenų masės augimą, išsaugoti raumenų masę ir palaikyti normalią kaulų būklę. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.
Bolivinė balanda (kynva, angl. quinoa) – neseniai „atrastas“ 6000 metų senumo augalas, naudojamas maistui bei kosmetikoje. Šis augalas nepriklauso javams, tačiau jų vaisiai kulinarijoje traktuojami kaip grūdai, kurie būna juodi, tamsiai rudi, raudoni, rožiniai, gelsvi, balti. Balti ir didesni vertinami labiausiai.
Paruošimas: prieš gaminant kruopas būtinai nuplauti šaltame vandenyje. Virti 15 min., santykiu su vandeniu 1:2.
Laikyti vėsioje ir sausoje vietoje.
DK-ØKO-100, ES/ ne ES žemės ūkis.
Sudedamosios dalys: ekologiška bolivinė balanda (kynva).